"Een meisje en een glas genezen alle nood, wie niet kust of drinkt is zo goed als dood!"

Lustrum IV - Reisverslag

Van Dinsdag 18 januari 2011 tot en met woensdag 26 januari 2011 zijn de heren van dispuut Ampelos op lustrumreis geweest. Hieronder ons verslag van 8 onvergetelijke dagen in Natal en Pipa.

DAG 1:

Aankomst op vliegveld van Natal. Incheck in D-Beach Resort gevolgd door een 1ste welkomst Caiprinha in/aan het zwembad van het supergelegen resort. Na een heerlijk buffet werd de zwembadbar overgenomen door 55 enthousiaste mannen. Het zwembad was tot laat gevuld.

 

DAG 2:

De Brazilianen van het strand van Ponta Negra zullen deze dag niet vergeten: een jaaromzet in 1 dag.

Na een ontbijtje werd het zwembad snel gevuld - ook een klein tropisch regenbuitje hield niemand tegen. De frisse duik zette aan tot meer en het strand was de volgende stap. 10 seconden lopen en zitten. De karretjes met garnalen, pannekoekjes, oesters, caipirinhas, zonnebrillen waren niet aan te slepen! De lokale bevolking en zeker ook wij hadden een fantastische dag.

Rond 5 uur stonden we klaar voor de eerste echte activiteit: Bezoek een een echte Capoeira School. Hier kregen wij een interactieve show van kinderen van deze super instelling. Kansarme kinderen krijgen bij deze school de mogelijkheid om iets van hun leven te maken. Enkele heren van Ampelos kregen de kans om hun kunsten ook te vertonen: er schuilen wat talenten onder ons!!

Dit feest werd gevolgd door een echte Brazilaanse Churrascaria! Met grote vleesspiezen werd het een heus eetfestijn.

Het nachtleven nat Ponta Negra is zeker een aanrader. Van kleine barretjes, salsa dansen, mooie mensen. Gelukkig hebben we de foto's nog!!

 

DAG 3:

Het ontbijt werd al iets minder bezocht. Niet doordat het slecht was, maar door de avond ervoor :-). Het strand werd wederom bezocht en alle verkopers stonden al te wachten! De Caipirinhas stonden om 10.00 uur al klaar.

Na een lunchje op het strand waren we klaar voor onze 2de activiteit: 20 buggies stonden klaar om ons mee te nemen op een onvergetelijke tour!!

Eerst  een tocht door de achterwijken, het centrum en de viswijkijes van Natal. Een stoet van 55 heeren van Ampelos in Buggies: TOP. Gevold door een race door de duinen, een oversteek met pondjes en fantastisch uitzicht.

Alsof dit nog niet genoeg was stopte we bij een laguna. Hier stonden de Caipirinhas weer klaar. De tokkelbanen en stijle glijbanen waren een ultime uitdaging.

De zonsondergang op de duinen is super!

En de dag was nog niet voorbij. In de duinen werden verwelkomd met (wederom) Caipirinhas. Een originele vuurdans en capoeira show onder de sterrenhemel. Een uitgebreide BBQ, zwemfestijn en dansspektakel.

Tot in de late uurtjes werd Natal weer verblijd met onze aanwezigheid!

 

DAG 4:

Bij aankomst in het idylische Pipa maakten wij meteen onze weg naar Pipa Beach Club; een heerlijke lounge bar aan het strand voor een lunch met Caipirinha. Gevolgd door een hele relaxte middag op het strand en in het zwembad. Deze dag was het ook de verjaardag van Thijs. Rond half zes lag de gehele club in het zwembad om dit uitbundig te vieren. In nieuwe zwembroek kreeg Thijs een lokaal-muziekinstrument en een Paraglide tocht aangeboden. Dit feest werd doorgezet in Restaurant X. Een groot stuk vlees, veel gezang, handjeklap en bussen zorgde voor een perfecte sfeer. Tot in de late uurtjes is dit feest op straat en in de disco doorgezet. De tropische regenbuien maakte dit extra speciaal.

 

DAG 5:

Deze dag stond in het thema van relaxen en de enige echte Ampelos cocktailwedstrijd. Zwembad, strand, zon waren de ingredienten van de ochtend. Rond 15.00 uur had iedereen zich verzameld op het strand. Frank Bakker, had hier (in vol tenue) gezorgd voor een uitstalling van drank, mixjes, fruit en overige ingredienten. Per lichting moest er een cocktail gemaakt worden en gepresenteerd worden aan de jury, bestaande uit Thijs, Vincent & Robbert R. Gelet werd op voorbereiding, samenwerking, verhaal, presentatie en smaak. Alles werd ingezet om te zorgen voor top cocktails, zelfs de schone dames van de Beach Club werden ingezet om de jury om te kopen. Lichting 2004 ging er uiteindelijk met de hoofdprijs vandoor. De vele cocktails werden gevolgd door een duik in het zwembad en een rustig diner in het hotel. Sommige heren hebben het buffet echter niet gehaald, doordat het zwembad hen bleef vermaken. Voor de rest van de avond hadden de heeren een festival georganiseerd voor de lokale bevolking. Bij de kerk in het dorp stond een groot podium waar tot vroeg in de ochtend verschillende Braziliaanse bands optraden. Samba en salsa dansen is zeker iets wat verschillende heeren nu echt goed onder de knie hebben!

 

DAG 6:

De dag van de Ampelos boottocht. Rond 14.00 uur enterden alle heeren het zeilschip dat klaar lag in de baai. De vlag werd gehesen en het anker gelicht. Op naar de dolfijnen!! Tijdens deze tocht werden inderdaad verschillende dolfijnen gespot, heerlijk geluncht, gezwommen in sterke stroming en fantastische landschappen bekeken. Natuurlijk mocht het wederom aan Caipirinhas niet ontbreken. Deze zeer vermakelijke tocht werd beeindigd door een voortreffelijk diner met uitzcht over zee, bestaande uit garnalen en kreeft. Ook deze avond ging menige heer door tot de late uurtjes en mocht ook de tropische storm niet ontbreken.

 

DAG 7:

De laatste relaxdag. Men was vandaag vrij om te doen wat hij wou. Luxe Beach Clubs, zwemmen met dolfijnen, inkoopjes! Door de felle zon komt iedereen met een goed kleurtje thuis. Deze dag stond ook in het teken van het Ampelos Gala Diner. In bonte stoet liep de gehele club door Pipa om in een zeer hippe beachclub te genieten van een goed 3-gangen diner. Tijdens dit diner werd zelfs het originele Ampelos lied (wat bestaand uit 3 ipv 2 coupletten) voorgedragen door onze Praeses. Onze oprichter Bart Bijmolen verzorgde nog een fantastische speech gevolgd door luid applaus. Deze dag werd geeindigd in de straten van Pipa: 55 heeren in rok/smoking - dit is een apart gezicht.

 

DAG 8:

Vandaag maken wij ons op voor vertrek. Woensdag 26 januari zijn wij rond 8.00 uur op Schiphol aangekomen.

 

Op naar LUSTRUM V!